HGN 2 op titelkoers, HGN 3 boven de streep, HGN 1 nu onder de streep.

Het 2e team van HGN lijkt hard op weg om kampioen te worden in de D1-klasse en zodoende te promoveren naar de C-klasse. Een uitmuntende ronde (in een erg warm zwembad ook nog) zorgt ervoor dat de voorsprong op nr. 2 is uitgebreid tot meer dan 2 minuten!
Dahné Souhoka, Julia van Sloun, Juliette Krichel en Madelon van de Weem zwommen op de 25m vlinder de procentueel grootste persoonlijke records van de middag. Ook de 200m rugslag tijden van Chiara Geilenkirchen en Kitty-Sofie Hunt-Alne  en 100m rugslag tijden van Lex Carter en Leroy de Brouwer spraken tot de verbeelding en tevens mag de herenestafette die veel harder zwommen dan hun inschrijftijd vermeld worden.

Het 3e team van HGN zwom, ondanks dat er wederom bizar veel (dubieuze) afmeldingen waren, ook uitstekend en staat nu voor het eerst boven de degradatiestreep. Toptijden van oa. Kenneth Meijer, Aymen Atmani, Lisa Snijkers, de debuterende Elina Feierabend, Simi Piu, Roel Hustinx en Ylva Konings zorgden voor deze mooie prestatie. Ook bijzonder kanp dat senior Tom Hinskens nog steeds mooie pr’s blijft zwemmen! Nu is het zaak de stijgende lijn vast te houden!

HGN 1 zwom eigenlijk een goede wedstrijd maar moest na afloop constateren dat elders in het land harder werd gezwommen. Hierdoor staat de ploeg nu net onder de P-D streep maar het gat met de 2 teams erboven (9 en 18 seconden) is nog zeker overbrugbaar. Daarom zullen in de laatste ronden alle zeilen bijgezet moeten worden om die extra wedstrijd te ontlopen.
In Nijmegen was het opvallend hoe Merle Verkijk zwom. ze startte maar liefst 5 maal en wist 4x een heel mooi pr te zwemmen. Ook waren er indrukwekkende prestaties van oa. Jan van Aken, Jylano Nahr, Chanour Mercelina, Nikki Smeets en Mark Gorissen (200m school), Carolien Beckers (400m wissel), Lars van der Haijden en Kirk Koelstra (200m wissel en 200m vlinder!), Arno Nelissen (3 pr’s) en Stan Stelten (sterke rentree op 200m wissel).

uitslag HGN 2
uitslag HGN 3
uitslag HGN 1

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/hgn-2-op-titelkoers-hgn-3-boven-de-streep-hgn-1-nu-onder-de-streep/