HGN 1 handhaaft zich direct na enorme thriller.

Het was verschrikkelijk spannend maar HGN 1 heeft zich op sensationele wijze gehandhaafd in de hoofdklasse (zonder PD-wedstrijd!).
Na de wedstrijd bleek dat het team precies 2,8 seconden in het hele seizoen sneller is geweest dan Aqua-Novio. Bovendien werd vereniging de Zeeuwse Kust uit Vlissingen nog gepasseerd. Hierdoor eindigde de ploeg dus met een miniem verschil boven de PD-streep.

Er werd hard geknokt om de punten binnen te halen en er werden diverse mooie pr’s neergezet. Bo Souhoka en Chayenne Poorts zwommen beiden voor het eerst binnen de 2.30 op de 200m rugslag en pakten hiermee veel punten, McKenzie Kelly maakte indruk op de 200m wissel met een mega-pr. Bas Dijkstra dook voor het eerst (dat blijft een mijlpaal) onder de magische minuutgrens op de 100m vrij. Indrukwekkend was ook het optreden van nieuwkomer Roman Jantos met mooie tijden op de 200m vlinder en 100m rug.
De misschien wel mooiste race werd door de 4x100m jongens estafette gezwommen. Zij klommen uit het water na een fantastische 3.46 met oa. een supersplit (55.3) van Jylano Nahr. Ook de mannen op de 4x200m vrij deden van zich spreken met een zeer stabiele race.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/hgn-1-handhaaft-zich-direct-na-enorme-thriller/