Hellas-Glana/NIMO blijft Hoofdklasser!

‘S ochtends om 5.45 al in de bus zitten ’s avonds pas om 22.10 terug zijn: Wat een lange dag. des te knapper dat de startgemeenschap zich wist te handhaven in de Hoofdklasse na een zeer spannende strijd.

Vooraf was al verwacht dat het lastig zou worden en na een blessure van Jylano Nahr en de ziekmelding van Kenny Sieben beloofde het erg lastig te worden. Toen in het eerste gedeelte een aantal programma’s bepaald niet vlekkeloos verliepen leek het nog moeilijker te worden. Echter vanaf de helft van de ochtendsessie begon het te lopen en was HGN niet te stoppen. Alle 50 zwemmers noemen wordt lastig dus we pakken er wat hoogtepunten tussenuit.

We zijn als HGN niet voor niets de sterkste miniorenvereniging van Nederland. De overmacht waarmee Bo Souhoka en Chanour Mercelina de 50m schoolslag domineerden was hier een heel mooi voorbeeld van.
Dat we voor de pauze een “slagje” maakten was te danken aan de sensationele 200m vrij van Jan van Aken en Stefan Lindenschmidt, ook de estafettes 4x100m wissel heren en 4x200m vrij dames (waar bij beide estafettes een aantal veteranen de “kar trokken”) droegen hieraan bij. Op een bepaald moment was het verschil nog slechts 7 seconden in ons voordeel op plek 3. Toen doken echter Esmee Lanckohr en Janina Beckers het water in op de 200m schoolslag en groeide de voorsprong weer tot 40 seconden! Bij de junioren waren het vooral Lars van Didden, Kjell Bakker en Arijana Alijagic die veel punten pakten met mooie pr’s.
De afsluiting mocht er ook zijn want HGN WON de afsluitende 12x50m vrij estafette na wederom een schitterende strijd met “de Zeeuwse kust”.
Na bekendmaking van het eindresultaat barstte de feestvreugde los: HGN blijft in de Hoofdklasse!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/hellas-glananimo-blijft-hoofdklasser/

2 reacties

  • Lydia on 16 april 2013 at 14:14

  Een vermoeiende maar absoluut ook hele leuke dag met een mooi resultaat 🙂
  Natuurlijk dank aan de coaches en vrijwilligers die voor alles gezorgd hebben!
  (p.s. ook ik ben gezellig met mezelf naar McDonalds geweest op de terugweg 😉

  • wendy on 17 april 2013 at 13:26

  heel goed gedaan zwemmers en trainers, proficiat!

Reacties zijn uitgeschakeld.