GP Seraing

In het mooie 50m-bad van Seraing zwommen een aantal HGN-zwemmers dit weekend races in de jacht op limieten en mooie tijden.

In de jacht op limieten waren er veel successen. Bas Dijkstra haalde op de 100m vrije slag weer een NJK-limiet en nog verrassender was zijn limiet op de 200m rugslag! Chayenne Odenhoven zwom een sensationeel persoonlijk record op de 100m vlinderslag en dit betekende ook meteen haar allereerste LKA-limiet ooit! Jasmijn van der Valk behaalde haar eerste NJK-limiet voor de zomer op de 100m vrije slag en zus Bonnie knalde op de 50m vrije slag naar een finaleplek en ook een (2e) ONK-limiet!

Naast de limietenjagers waren er nog veel meer topprestaties. Pol Ypelaar excelleerde dit weekend met schitterende tijden, Melanie Leunissen maakte zeer veel indruk met een schitterende 50m schoolslag, Carolien Beckers was gewoonweg sensationeel met haar optreden op de 200m wisselslag (wat een tijd!), Iris Dijkstra explodeerde op de 50 meters met heel erg mooie tijden als gevolg, Arijana Alijagic was ziekjes en kon niet tot spectaculaire tijden komen (hoewel haar 50m vrij er zeker mocht zijn).
Janina Beckers beleefde een zeer goed weekend met mooie tijden op oa. de 200m wisselslag (2.31 en zilver), 200m schoolslag (2.56) en 100m vlinderslag (1.09.1). Overall werd zij 3e.

Misschien wel de spectaculairste race kwam op naam van Esmee Lanckohr: Na haar uitmuntende 100m schoolslag van zaterdag was haar 200m schoolslagfinale op zondag van nog grotere kwaliteit. Met een magnifieke laatste baan kwam er een nooit gedachte tijd van 2.55!! op de klokken. Met deze tijd doe je echt mee in Nederland. Ze is hiermee meteen de snelste NIMO-dame ooit op de 200m schoolslag in een 50m-bad (en dat op 13-jarige leeftijd!). Met deze race sloten wij het toernooi ook af; mooier kon dus niet (want dit was ook nog goed voor brons!).

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/gp-seraing/