Genieten in Eindhoven

Vandaag stond de eerste 50m-bad wedstrijd van het seizoen op het programma in het schitterende Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Het bleek voor veel zwemmers een inspiratie om prachttijden op de klokken te zetten. Zeker voor de A-zwemmers zeer bijzonder omdat zij eigenlijk nog helemaal niks aan “snelheid” hebben gedaan in de afgelopen anderhalve maand.

Er werden enorm veel N(J)K-limieten gezwommen en opvallend was daarbij het aantal “nieuwe NK-zwemmers” die dat deden. Voor Janina Beckers en Chayenne Poorts zijn NK-limieten niet echt een bijzonderheid maar voor Bonnie van der Valk (100m vrij), Bas Dijkstra (200m vrij en 400m vrij), Arijana Alijagic (50m en 100m vrij) en Esmee Lanckohr (100m school) is dat een stuk specialer. Bovendien zaten ook Melanie Leunissen, Jasmijn van der Valk en Kiowa Kamaansing vlak bij de NK-limieten dus dat belooft wat voor de volgende wedstrijden!
Maar ook niet NK-zwemmers deden het fantastisch: Wat te denken van Joey auf den Kamp met zijn prachtige 50m vrij of de pr-reeks van Iris Lammeriks, de fenomenale 400m vrij van Wesley Dohmen en de schitterende rugslagtijden van Chayenne Odenhoven!
De miniorenploeg was helemaal een mooi verhaal. Veel meiden maakten hun 50-m bad debuut maar daar was helemaal niets van te merken! Schitterende tijden van Chiara Geilenkirchen (50m en 100m vrij), Silke Bliek (waanzinnige 100m school), Iris Dijkstra (uitstekende 100m school), Imke Beekman, Nikki Starremans en Kyanie Blom (verbeterden hun kortbad tijden ruimschoots op de 100m vrij), Mascha Verhoeven (voor het eerste onder 2 minuten op de 100m school) en Carolien Beckers (zeer mooie 1.13 op de 100m vrij).

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/genieten-in-eindhoven/

1 reactie

    • wendy on 3 maart 2013 at 23:45

    Het was weer een super dag, gelukkig liepen de programma’s goed door, Wat hebben de zwemmers het goed gedaan! een hele leuke groep. super.

Reacties zijn uitgeschakeld.