Enorm succes op Limburgse winterkampioenschappen

In Venray was HGN bijzonder dominant en werd het medailleklassement met een flinke voorsprong gewonnen.

Om nu eens niet met een gouddelver te beginnen. Voor de schrijver van dit stuk was de ster van het toernooi Chiara Geilenkirchen. Als je eind december op de swimmeet al flink verbetert en dan 1,5 week later nog eens zulke vette persoonlijke records zwemt heb je echt wat in je mars: Grote Klasse!
Ook Kirk Koelstra presteerde iets vergelijkbaars door oa. voor het eerst onder de minuut te zwemmen op de 100m vrij: en dat dan meteen in 57.2!
Bij de jongste deelnemers waren er hele mooie tijden van Cedric Smits, Jennifer Geerlings en Moyra Baggen. Verrassende medailles waren er ook: Zo wonnen Mark Gorissen en Britt Cornelissens hele mooie plakken op de rugslag, was Timo Kaanen de surprise op de 100m schoolslag en stond Kyanie Blom voor het eerst op een Limburgs podium op notabene de 100m vlinderslag.

De nieuwe individuele Limburgse kampioenen heten na dit weekend: Vincent de Munter (4x), Bo Souhoka (4x), Jylano Nahr (4x), Esper Schreurs (4x), Britt van den Boom (3x), Imke Beekman, Silke Bliek, Judith Houtvast, Esmee Lanckohr, Arijana Alijagic, Merle Verkijk, Dylan Wolters en Bart de Heer.
Verder haalden het podium: Lorena Dreschers, Cynthia Kugler, Nikki Smeets, Isabel Dijkstra, Christian van der Haijden, Carolien Beckers, Chanout Mercelina, Robin Schnijderberg, Kim Rebergen, Lieve Göbbels, Denise Blok, Jasper Thomas, Kjell Bakker, Bas Dijkstra en Alan Smeets.

Ook de juniorenestafettes werden allemaal winnend afgesloten waarbij bij de meisjes er ook altijd nog een 2e HGN-team het podium beklom. De damesestafette (gemiddeld een erg jong team) pakte ook nog het wisselslagzilver.

de uitslagen

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/enorm-succes-op-limburgse-winterkampioenschappen/