Eerste bericht van de NJK

De 1e 3 sessies van de nationale junioren kampioenschappen (50m-bad) in Utrecht is er uitzonderlijk gespresteerd. Absoluut hoogtepunt is de zilveren medaille die Esmee Lanckohr omgehangen kreeg na haar fantastische race op de 200m schoolslag. Met 2.49.82 verpulverderde ze haar eigen pr (en clubrecord) en eindigde ze uiteindelijk slechts 0,49 sec. achter het goud. Voor iemand die een jaar geleden (kwam over van een andere vereniging) nog 3.19!! zwom is dit echt uitzonderlijk! Dit bewijst wederom dat zwemuren op jonge leeftijd niet allesbepalend zijn, maar dat aandacht voor techniek en ervoor zorgen dat een zwemmer zich goed voelt binnen een groep, veel belangrijkere factoren zijn. Ook voor haar trainer Math Smeets een grote pluim!!! Proficiat jullie beiden!!

Naast Esmee is ook Bas Dijkstra flink op dreef. Math heeft zich met Bas de afgelopen weken puur op de vrije slag gericht en dan met name op de midden-lange afstanden. Dit resulteerde in fantastische persoonlijke records op de 400m en de 200m vrije slag!
Arijana Alijagic zwom op de 50m vrije slag exact haar eigen tijd: 29.5. De race was goed en dat is wat er nu in zit. Jasmijn van der Valk had nog een beetje de bibbers op de 400m vrije slag maar hoopt zich vanmiddag en morgen te revancheren met mooie tijden op de vrije en wisselslag.

Ook Hellas-Glana zwemmers Bart Köhlen (sterke 400m en 200m vrij), Kjell Bakker (waanzinnige vrije slag tijden tot nu toe!), Stan Stelten (alleen maar pr’s tot nog toe), Robin Schnijderberg (goede 200m rug) en Lars van der Haijden (400m en 50m vrij) kwamen goed voor de dag. Voor Kim Rebergen gold hetzelfde als voor Jamijn: Ook zij gaat zich ongetwijfeld nog goed laten zien dit toernooi!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/eerste-bericht-van-de-njk/

1 reactie

    • Dennis Colijn on 25 juni 2013 at 09:05

    Dit kampioenschap is gewoon een afspiegeling van het topseizoen dat de junioren (en eigenlijk heel HGN) dit seizoen gehad hebben. O.L.V. Math hebben de NIMO-junioren zich ontwikkeld tot Limburgse en zelfs Nederlandse toppers. Het grootste compliment is natuurlijk ook voor Esmee. Wat een ontwikkeling heeft zij dit seizoen doorgemaakt met als absoluut hoogtepunt deze medaille op de NJK in een tijd van 2.49!!!!

Reacties zijn uitgeschakeld.