Een prachtige swimmeet om het jaar af te sluiten

Het is een traditie in zwemland: de Swimmeet in Maastricht. Drie dagen zwemmen, gezelligheid, eten en weer zwemmen. Deze combinatie van factoren leidt ook vaak nog tot bijzonder mooie prestaties, zo toonde ook de 28e editie van de swimmeet weer aan. Voor veel zwemmers was het wennen in het nieuwe Geusseltbad maar het moet gezegd worden: een prima georganiseerd toernooi (alleen de eerste finalesessie duurde te lang).

Kijken we naar de prestaties dan kan er een hele hoop opgeschreven worden:
Bij de jongste meiden was het dringen voor finaleplekken. Esmee Lanckohr pakte in deze categorie een gouden en een zilveren plak en Chanour Mercelina was succesvol met het behalen van het NJK-limiet op de 50m vrij. Ook Jasmijn van der Valk en Britt Cornelissens grossierden in finaleplekken. Chiara Geilenkirchen kwam daarvoor iets tekort maar bracht wel prima tijden op de klokken. Chayenne Odenhoven zwom een klinkende 50m-schoolslagtijd.
In diezelfde jongenscategorie was het feest: Jylano Nahr pakte 3x goud en benaderde op de vlinderslag de Nederlandse records en voor Kjell Bakker waren er ook veel medailles waaronder goud op de 100m School. Ook Bas Dijkstra, Lex Carter en Lars Kerremans (NJK-limieten op de 50m en 100m vrij waren er ook voor hem) behaalden diverse finaleplekken.

Gaan we door naar de meisjes jeugd: Ook hier ligt veel kwaliteit in het water: Chayenne Poorts was hier de medaillepakker op de schoolslag en vrije slag in mooie tijden. Ook Melanie Leunissen haalde het podium op de 50m School. Voor Arijana Alijagic veel finaleplekken met mooie tijden en ook Kayleigh Fortuin pakte een finalepositie. Verder kwamen er pr’s op de klokken voor Myrthe van der Haijden, Denise Craenen en Lynn Meijers.
Bij dezelfde categorie jongens pakte Bart Köhlen op prachtige wijze het NK-limiet op de 50m vrij en zwom hij net als op de 100m vrij en 50m vlinder naar het brons. Lars van der Haijden was misschien wel de beste presterende zwemmer met bijna alleen maar pr’s. Dylan Wolters haalde in deze leeftijd ook diverse finales en Pol Ypelaar en Kenneth Meijer zwommen diverse pr’s.

De senioren 1-2 categorie bij de dames was voor Charissa Drost een mooie met veel tijdsverbeteringen. Nieske Janssen, Kelly Craenen en Shannon Odenhoven kwamen hier net niet tot pr’s.
Bij de dames senioren deden de oudjes van zich spreken. Merle Verkijk pakte 2x het zilver op de vlinderslag maar haar opvallendste prestatie was de 50m rugslag. Met 30.7 verpulverde ze haar pr en pakte ze verrassend brons. De “bejaarde” dames lieten zich ook zeker gelden. Lydia Colijn (1.09 vlinder), Lotte Greven en Ingrid Stevens-Jansen (pr 50m vrij) behaalden behoorlijk wat finaleplekken en dat is natuurlijk knap van deze late twintigers 🙂 tussen de veelal tieners in die categorie. Melissa kwam 1 dagje en zwom de pannen van het dak: 1 A-finale en 2 B-finales. Ook Lieke Janssen zwom bij de dames behoorlijk wat persoonlijke records.
De laatste categorie, de heren senioren leverde veel deelnemers en idem pr’s op. A-finales waren er voor Wilco van der Sluis, Lester Snackers en Alan Smeets en Jan van Aken mocht enkele keren starten in de B-Finale. Verder was het schoolslagoptreden van Mark Gorissen zeer opvallend, zwom Thijs Villevoye veel persoonlijke records, pakte trainer Davy Verreussel zomaar een B-finaleplek op de 50m vrij en was het grootste pr voor Marc van Caldenberg op de 100m rugslag. Jory Niemark liet zien weer op de goede weg te zijn met tijden die aardig in de buurt kwamen van zijn oude pr’s. In deze categorie kwamen Kevin Wolters en Kenny Sieben net niet aan hun besttijden.

Op estafettegebied waren er ook successen. Chayenne Poorts, Melanie Leunissen, Lynn Meijers en Arijana Alijagic pakten het vrije slag goud en op de wisselslag (met Esmee Lanckohr ipv Lynn) het zilver. Lars van der Haijden, Kjell Bakker, Jylano Nahr en Bart Köhlen waren 2x goed voor zilver terwijl Alan Smeets, Lester Snackers, Jan van Aken, Kenny Sieben en Wilco van der Sluis 2x brons ophaalden.

Samenvattend: We mogen met een heel goed gevoel 2014 in gaan!

de uitslag

Swimmeet 2013

Swimmeet 2013

Swimmeet 2013

Swimmeet 2013

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/een-prachtige-swimmeet-om-het-jaar-af-te-sluiten/