De eerste competitiewedstrijden van het seizoen zijn gezwommen

Afgelopen zondag, 4 oktober was het dan zover. Na een lange zomerstop mochten veel zwemmers eindelijk weer eens aan en in de bak. De eerste competitieronde is voor velen een eerste indicatie hoe de vorm er voor staat. Hoewel sommige zwemmers al een eerste proeve van bekwaamheid in Aken, bij een LAC of in een kanaal, sloot, gracht of roeibaan hadden afgelegd was voor velen de competitiewedstrijd in Kerkrade (of in Vaals) de eerste graad- en krachtmeting.
Bijzonder, en ook wel weer een tikkeltje spannend, was ook dat we als NIMO weer volledig op eigen kracht aan de wedstrijden deelnamen. Op welke plaats zouden we de eerste ronde uitkomen? …..en is dat dan onder of boven de directe regionale concurrenten?

Het eerste team zwom een “thuiswedstrijd” in Kerkrade en was samengesteld uit oud- en iets minder oudgedienden aangevuld met een enthousiaste nieuwe aanwas van verse junioren en zelfs een dappere miniore Julliette. Deze “dreumes” hield zich tussen het geweld van junioren wonderwel uitstekend staande met twee hele mooie PR’s op de 50m vrij en 100m wissel. De nieuwe junioren Jennifer Geerlings (2x PR), Sarah Berger (1x PR) deden het in hun debuut ook uitstekend maar de prestaties van Britt van den Boom waren echt om over naar huis te schrijven met onder andere een fabuleuze 100m wissel.
Grossier in PR’s bij de jongens was overduidelijk Raphael Krichel met maar liefst drie dikke pr’s op de 100m en 200m rug en de 100m vlinder. In diezelfde categorie deed James het prima maar zeker Jasper heerste soeverein met twee eerste plaatsen bij zowel de 100m vlinder als de 200m rug.
Aan de al iets meer ervaren Imke, Silke en Kyanie was duidelijk te zien dat ze van de zomer al flink wat kilometers in de benen hadden gezwommen want hun resultaten, met name op de 200m nummers, leverde scherpe tijden op, het wordt saai, een berg aan PR’s.
Een van de zinderendste onderdelen was wel de 200m schoolslag waarbij Chayenne Poorts en Esmee Lankohr in een heftig gevecht waren gewikkeld voor de eindzege met in het kielzog “SchoolslagSilke” en NIMO deed hiermee uitstekende zaken voor het puntenklassement.
Ook bij de estafettes werden uitstekende zaken gedaan. Bij de meisjes 4x100m vrij deden Carolien, Nikki, Iris en Imke nauwelijks onder voor onze oude HGN companen en ook de heren Vincent, Jylano, Kirk en Roman het deden het op hetzelfde nummer met een mooie 3e plaats. De laatste zwemmer had ook al een uitstekende 400m in de benen en dan nog een spannende inhaalrace bij de estafette kunnen inzetten getuigt van klasse. Het tweede herenteam met Rick, Freddie, Bas en Mark, met een gemiddelde leeftijd van dik boven de 36 jaar werd 7e maar als je de tijden vergelijkt van de andere teams (uitsluitend bestaande uit jonge honden) mag je respectvol kijken naar hun eindtijd. Het zoet van de overwinning werd ons echter aangereikt door het eerste damesteam dat op de 4x100m wissel de eerste plek en veel punten scoorde.
Al met al een prima start van de competitie en met en heerlijke 3e plek in de A-klasse wordt een mentaal tikje uitgedeeld naar de concurrentie. Dit smaakt naar meer…

de uitslag

Op een mooie nazomerse Zondag togen (nog net niet in een stoet) de leden van onze B-selectie naar Vaals. Onze zwemmers, de zwemmers van Mosaqua Gulpen, Becha Beek en uiteraard ZV Vaals 75’ waren klaar voor een sportieve maar vooral gezellige middag.
Voor de B-ploeg was het de eerste wedstrijd van het seizoen en daarbij voor veel zwemmers de eerste wedstrijd op de voor hun te zwemmen afstand, iets wat sommigen geen windeieren legde.
Als eerste bijvoorbeeld bij de dames: Kayla Villescas en Dana Wolffs welke op de 50m schoolslag direct naar de 3e en 4e plaats zwommen. Dit herhaalde Kayla in een later programma bij de 25m rugslag nogmaals door direct naar de 2e plek te zwemmen!
Twee programma’s later was het debuut van Audrey, Noa Benneheij en Vera Thalen op de zwaardere 100m wisselslag. Ook zij lieten hier direct zien dat zij zich met hun teamgenoten kunnen meten.

Na de pauze gingen Stella, Marloes, Dominik, Jesper en Tijn door waarmee ze bij hun eerste race waren begonnen: hele nette pr’s zwemmen. Op de 25m rug volgde Dennis de heren hierin mee.
Bij de iets oudere heren stond nu de 100m schoolslag op. Danas liet hierbij al z’n teamgenoten achter zich en zwom direct voor een 4e plek. Aymen en Kemo volgden met zeer mooie pr’s.
De wedstrijd naderde het eind en Leroy knalde in zijn laatste race even naar de 1.05 op de 100m vrije slag.

Het laatste programma was de 4x50m vrije slag. Hier werden de 8 zwemsters van Nimo door de rest van hun teamgenoten opgepept en het werd een spannende race.
Becha won deze race, nipt gevolgd door Nimo 1. Nimo 2 en ZV Vaals 1 sloten deze race af.

De sfeer was, net als het zwembad, warm. De wedstrijd verliep soepel en het was mooi om te zien dat er bij de estafettes fanatiek werd aangemoedigd. De betrokkenheid leverde ook iets op want er waren in totaal maar liefst 53 persoonlijke records. De grootste verbetering van tijd was van Mayra van Hoof op de 25m rugslag. We staan op dit moment 7e in onze competitie klasse. Dus als we met dezelfde motivatie en passie doorgaan belooft het een succesvol (en uiteraard gezellig) seizoen te worden!

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/de-eerste-competitiewedstrijden-van-het-seizoen-zijn-gezwommen/

1 reactie

    • sonja de brouwer on 8 oktober 2015 at 14:38

    het was een mooie maar wel warme wedstrijd voor de B ploeg
    mooie tijden neegezet
    en waar ik iedere zwemmer een dikke pluim voor moet geven was dat wij de enige club was die bij de estafette de groep stond aan te moedeige super goed gedaan

Reacties zijn uitgeschakeld.