De eerste competitie wedstrijden

HGN 1 reisde naar Horst om daar haar rentree te maken in de nationale Hoofdklasse. Dat dit geen makkelijk karwei zou zijn was al verwacht en het verlies van Ruben Klinkers (vanwege studie naar Eindhoven vertrokken) liet zich voelen. Met de komst van Janina Beckers werd dat echter wel voor een deel hersteld. Zij liet dat meteen bij haar eerste race zien door op de 400m vrij met 4.33 een enorm clubrecord (ook de tussentijd 200m was er een) te noteren. Hoewel zusje Carolien net geen pr’s liet noteren laten haar tijden zien dat ook zij een enorme aanwinst is. Haar collega’s bij de minioren waren sowieso goed op dreef. Jylano Nahr knalde naar schitterende tijden op de 50m vrij (tevens een nieuw clubrecord) en de 100m wissel. Iris Dijkstra, die een moeilijk half jaar achter de rug had, stond er nu helemaal met vooral een schitterende 100m wissel. Ook Kyanie Blom, Maud Lanckohr (indrukwekkend op haar eerste wedstrijd voor HGN!), Silke Bliek, Imke Beekman, Nikki Starremans, Florence Schaepkens en Jasper Thomas zwommen uitstekend met louter pr’s!
Bij de ouderen stal Arijana Aljagic de show met een prachtoverwinning op de 200m rug. Tevens waren er nog diverse mooie tijden voor o.a. Bas Dijkstra, Esmee Lanckohr en Chayenne Odenhoven (200m rug), Martijn Weinberg en Anke Snijkers (400m vrij), Pol Ypelaar en David Paulissen (200m vrij), Stefan Lindenschmidt (200m school), Ingrid Jansen (50m rug) en Kiowa Kamaansing (100m school). Ook Chayenne Poorts mag genoemd worden. Donderdag hervatte ze de training na er een aantal weken uit te hebben gelegen met een gebroken vinger. Toch waren haar tijden al van een heel aardig niveau!
de uitslag

HGN 3 mocht in thuisbad In de Bende aantreden. Dit team zou dit seizoen wel eens aanspraak kunnen maken op promotie naar de D2-klasse en dat werd meteen aangetoond in de 1e wedstrijd.
Ook hier waren er veel nieuwe minioren. Britt van den Boom stal absoluut de show. Britt, geboren in 2004, zwom een fenomenale tijd op de 50m vrije slag en won ook met overmacht de 25m rugslag. Ook de 3 jongste deelnemers lieten zich zien. Jennifer Koonen zwom een schitterende 25m rugslag en datzelfde kon gezegd worden van Mitchell Covents en Dennis Verhoeven. Ook andere minioren als Mascha Verhoeven, Robin Kempers en Lisa Aarssen presteerden uitstekend. Voorde jongste B-ploeg leden waren er ook veel pr’s. oa. Iris Lammeriks, Sanne van de Venne, Sanne Groot, Kemo Barucija en Amar Muratagic zorgden hiervoor.
Leroy de Brouwer pakte veel punten voor team 3 met uitstekende prestaties op zowel de 100m wissel als de 50m rug. Bij de damesestafette 4x50m vrij was het team bestaande uit Jennay Lapre, Lisa Jongen, Suzan Vermeere en Kimberley de Brouwer met voorsprong de beste.
de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/de-eerste-competitie-wedstrijden/

1 reactie

    • Geert on 30 september 2012 at 23:06

    Langs deze weg wil ik graag een groot compliment plaatsen aan de ouders die de wedstrijd in zwembad De Bende hebben begeleid. Ondanks dat het voor de meeste de eerste keer was hebben ze geweldig werk geleverd.

    Hopelijk mag ik in de toekomst vaken een beroep doen op jullie.

Reacties zijn uitgeschakeld.