De 1e competitiewedstrijden zitten er weer op

Afgelopen weekend werden de 1e competitiewedstrijden van HGN 1+2+3 afgewerkt.

Team 1 mocht aantreden in Nijmegen en werkte in het mooie, maar wel heel erg warme 8-banen bad een goede wedstrijd af. In de voorlopige tussenstand komt het team op plek 13 uit (1 plek hoger dan verleden jaar) en het gat met de plekken 9 t/m 12 is te overzien. Bovendien was het team meer dan 1 minuut sneller dan 1 jaar geleden.

Er werden ook enkele uitzonderlijke prestaties geleverd. De waanzinnige tijden van junioren-1 zwemmers Bo Souhoka en Jylano Nahr op de 100m vlinder en 200m rug bijvoorbeeld bijvoorbeeld. De 400m vrij pr’s van senioren Mark Gorissen en Jan van Aken waren ook indrukwekkend te noemen. En het was heel fijn om te zien dat de 2 dames senioren, Alice Cary en Merle Verkijk; die beiden deze wedstrijd voor HGN debuteerden, meteen een enorme toegevoegde waarde zijn voor het team.

Team 2 en 3, dit jaar voor het eerste in gemixte samenstelling (zowel Hellas-Glana als NIMO-zwemmers in beide teams) zwommen meteen een, erg lange, thuiswedstrijd in Landgraaf.
Over de bereikte posities op de ranglijsten is nog niet veel te zeggen omdat de standen nog niet bekend zijn.
Maar ook in Landgraaf waar veel mooie resultaten te bewonderen. Zo pakte Lorena Dreschers 2 overtuigende overwinningen bij de jongste minioren en was de progressie in diezelfde leeftijdscategorie van Sarah berger enorm te noemen.
Bij de junioren verdeelden Britt Cornelissens (met een hele sterke 100m vrij) en Chayenne Odenhoven (100m wissel) de overwinningen en bij de jeugd was Daphne Erkens tweemaal de sterkste.

Uiteraard werden er bij beide wedstrijden nog meer uitmuntende prestaties geleverd. Die kunnen allemaal teruggelezen worden in onderstaande uitslagen.

Uitslag HGN 1

Uitslag HGN 2 en HGN 3

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/de-1e-competitiewedstrijden-zitten-er-weer-op/