5e miniorenwedstrijd als vanouds

De laatste reguliere miniorenwedstrijd van het seizoen (de finales komen wel nog, in juni) vond plaats in de nieuwe Hateboer in Sittard.
Was er bij de vorige miniorenwedstrijd duidelijk sprake van vermoeidheid en iets mindere prestaties. Vandaag was het gewoon als altijd een feestje om de minioren (en junioren) te zien knallen.

Bij de meisjes was er vandaag 100% succes voor de HGN-zwemsters: Bij de jonsten verdeelden Dahne Souhoka en Jennifer Koonen de gouden plakken. Ook Julia van Sloun en Felicia Ruers pakten een lak in deze leeftijdsklasse.
1 jaar ouder was er dubbelgoud voor Britt van den Boom beiden keren op het podium vergezeld door Lorena Dreschers en 1 maal ook nog met Cynthia Kugler. Bij de oudste miniorenmeiden is Judith Houtvast momenteel koningin. Beide gouden plakken waren voor haar vandaag. Ook hier was 2x het zilver voor HGN: Imke Beekman en Isa Verberne zorgden daarvoor.
Bij de junioren was er echt sprake van HGN-dominantie. Geen 1-2-3tje maar een 1-2-3-4-5-6-7-8-9tje op de 200m rug… Goud voor Bo Souhoka en Jasmijn van der Valk en ook Nikki Smeets (2x) en Carolien Beckers haalden het podium.
Bij de jongens is er duidelijk meer concurrentie en daarom ook “slechts” 2 gouden medailles. Christian van der Haijden pakte vlindergoud en Jylano Nahr was overtuigend de sterkste op de 200m rug. Daarnaast wel genoeg medailles voor: Stef Arntz, Jasper Thomas, Cedric Smits, Kjell Bakker en Timo Kaanen.

Uiteraard werden er nog heel veel meer mooie tijden gezwommen, limieten behaald en persoonlijke grenzen verlegd.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/5e-miniorenwedstrijd-als-vanouds/