2e weekend LZK wederom een succes

Ook het 2e weekend van de Limburgse zomerkampioenschappen werd een groot succes. De inzet van vele vrijwilligers zorgde ervoor dat het toernooi vlekkeloos verliep. Er mag dan ook (voor we over de prestaties beginnen) een enorme pluim uitgedeeld worden naar de organisatie. TOP!

Dan de prestaties. Het werd wederom een weergaloos weekend met heel veel medailles, pr’s en nieuwe NJJK-limieten.
Een opsomming van de mooie resultaten:

Arijana Alijagic: Het lukte niet helemaal dit weekend. Desondanks wel een prima 50m vrij en een mooie medaille op de 200m rug.
Carolien Beckers: Liet zien echt helemaal terug te zijn. Fantastische 200m wissel en 100m vrij. 50m vrij NJJK-limiet was het toetje.
Janina Beckers: oogde vermoeider dan 2 weken ervoor. Toch 3x eremetaal en Limburgs kampioen met de 4x200m vrij.
Imke Beekman: Trok de lijn met goede prestaties door. Ijzersterke 100m vrij en Limburgs kampioen met de 4x200m vrij.
Silke Bliek: Fantastische 200m wissel en als bonus een estafettemedaille met de 4x100m wissel
Kyanie Blom: Het limietenkanon ging vrolijk verder. Verpulverde op zowel 100m vrij als 200m wissel haar kortbad pr’s en pakte weer 2 limieten.
Leroy de Brouwer: Heel erg goede 100m rugslag, prima doorgetrokken na het keerpunt. Dik pr.
Bas Dijkstra: Verbaasde iedereen met zijn 200m wisselslag. Liet niets heel van zijn kortbad pr en pakte brons. Ook estafettegoud op de 4x200m vrij.
Iris Dijkstra: Medailleverzamelaar. Nu goed voor brons op de 100m vrij en 200m rug.
Chiara Geilenkirchen: Glom van trots na 2x brons met de estafette. 200m wissel was een schitterende race met dito tijd.
Lieve Göbbels: Waanzinnig goede 100m vlinder. Liet er geen twijfel over bestaan wie Limburgs sterkste zwemster is op dit nummer in de jaargang 2000.
Mark Gorissen: deed waarvoor hij kwam op 100m rug maar was volkomen verrast toen het goed bleek te zijn voor goud! Daarnaast ook dubbel zilver op 200m vlinder en 400m vrij.
Sara Hebrova: Vermoeid na een Tsjechië-reisje. Toch nog een aardige wisselslag.
Roman Jantos: 1 start = 1 goud. Zo is de verhouding bij Roman. Daarnaast NJJK-limieten op de 50m vrij en 200m wissel erbij.
McKenzie Kelly: Hele week ziek geweest en toch gestart. Dan is een pr (50m vrij) helemaal uitstekend. Ook estafettegoud met 4x200m vrij.
Kirk Koelstra: Ging al een stuk beter dan 2 weken geleden. Zeer goede 100m vrij in estafette en dus ook goud.
Esmee Lanckohr: Zeer sterk weekend gedraaid. Mooie 100m vrij en was dolblij met 50m schoolslag zilver.
Vincent de Munter: De gouddelver van het toernooi. Haalde over 2 weekenden 10x individueel goud en 2x met de estafette. Zaterdag was hij indrukwekkend goed.
Jylano Nahr: de topvorm is er nog niet maar wel een duidelijk stijgende lijn t.o.v. 2 weken geleden. na Vincent de succesvolste deelnemer van het toernooi.
Chayenne Poorts: Legendarisch goed op de 100m vrij. Pakte vanuit baan 6 de all-in titel in een schitterend pr. Ook op de halve afstand was ze de sterkste vanuit een buitenbaan en op de 4x200m vrij was er ook goud. Fenomenaal kampioenschap gedraaid.
Quinty Rouschop: 200m rug was van een andere planeet en op de 200m wissel deed ze dat nog eens dunnetjes over. 2 NJJK-limieten rijker na dit weekend.
Nikki Smeets: Ook van een andere planeet want 200m rug was buitenaards goed. Haar 1e individuele Limburgse titel in Landgraafse dienst! Daarnaast ook fenomenaal op de 100m vlinder en 200m wissel.
Jasper Thomas: “Unleash the beast”. Wat een toernooi. 5 NJJK-limieten en 4 Limburgse titels behaald. En dan te bedenken dat de meeste concurrenten van hem 1 kop groter en een kast breder zijn.
Merle Verkijk: Kwam ook een weekendje kijken en winnen. resultaat: 5x goud, 1x brons. Ijzersterke 100m vlinder.

Samengevat maakt dat voor weekend 2: Individueel: 26x! goud, 11x zilver en 9x brons. Daarnaast werd samen met de Hellas-zwemmers nog 5x estafettegoud behaald en 3x estafettebrons.
Een totaaluitslag om verschrikkelijk trots op te zijn.

Het medailleklassement
De uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/2e-weekend-lzk-wederom-een-succes/

1 reactie

    • Geert on 1 juni 2015 at 16:05

    Vele zwemmers zullen na twee van zulke prachtige weekenden wellicht met een enorme nekhernia rondlopen van alle eremetaal dat ze gewonnen hebben. Dit zal Math weer heel wat werk gaan kosten op zijn werk om iedereen weer op tijd fit te krijgen voor de volgende wedstrijd.

    Schitterend als je dan als vrijwilliger bij zo’n club iets aan het verloop van de wedstrijd kunt toevoegen. Zwemmers en trainers, allemaal van harte gefeliciteerd. En alle collega vrijwilligers, hartelijke dank voor jullie inzet, Jullie waren een gezellig maar vooral ook een hardwerkend team !

Reacties zijn uitgeschakeld.