2 medailles voor Merle Verkijk op NK, McKenzie Kelly schittert in 200 vlinderfinale.

Op de Swimcup / NK lange baan heeft Merle Verkijk 2 NK-medailles in de wacht gesleept. Op donderdag verraste Merle met een mooi pr op de 100m vlinderslag. Ze plaatste zich hiermee als 3e Nederlandse voor de A-finale en pakte zodoende een bronzen plak (haar eerste senioren medaille op de 100m). Op zaterdag stond de 200m vlinder op het programma. Ondanks een moeilijke voorbereiding was er toch overtuigend zilver waarbij Merle in de finale nu wel sneller ging dan in de series.
Op de 200 vlinder was het sowieso een mooie top 10.

McKenzie Kelly schitterde op haar 200m vlinderslag. Na een keurig behouden opening schoot ze de laatste 50m door het veld en verpulverde ze haar pr met 2 seconden. Ze werd uiteindelijk 6e maar het verschil met brons was slechts 0,31 sec. Als je bedenkt dat McKenzie vrijwel de gehele maand maart ziek is geweest is dat een wereldprestatie!
In dezelfde finale kwam ook Janina Beckers aan de start. Zij zwom ’s ochtends al een onverwacht snelle 2.30 (5 seconden onder haar inschrijftijd) en herhaalde die tijd ’s middags nogmaals en werd 9e. Drie dames in de top 10 dus!
Ook Chayenne Poorts kwam aan de start. Ze had na een griepaanval van anderhalve week pas 3 dagen van tevoren de training hervat dus er werd echt niks verwacht (ze hoestte ook nog steeds als een doorrookte 60er). Chayenne besloot echter toch even iets neer te zetten. Op de 100m vrij hield ze zich perfect aan het raceplan door de eerste 50m behouden te beginnen en zich niet gek te laten maken door dames om haar heen die veel sneller startten. Dat betaalde zich uit want de 2e 50m knalde Chayenne naar voren, zwom vrijwel iedereen in de serie voorbij en pakte zo een heel mooi pr van 1.00! Op de 50m schoolslag was er ook nog een zeer mooie 35.9 waardoor haar toernooi ook zeer geslaagd genoemd mag worden.
Dennis en Lester waren na afloop dan ook meer dan tevreden over de behaalde resultaten.

de uitslag

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.nimolandgraaf.nl/2-medailles-voor-merle-verkijk-op-nk-mckenzie-kelly-schittert-in-200-vlinderfinale/